0 Flares 0 Flares ×

За първи път в България, в град Варна ще бъде представено единственото по рода си събитие – „Варна през обектива на модерните технологии”. Събитието ще се проведе под мотото: „Триизмерна Варна през времето”. Проектът е замислен през октомври 2013 г. и ще се осъществи през август тази година. „Той се основава на идеята да представим красотата на стара Варна по един нетрадиционен начин.”, разказват студентите. Старите снимки на град Варна ще са обработени чрез специален софтуер, за да придобият триизмерен вид и ще бъдат подредени по хронологичен вид, образувайки нещо като улица на времето, ще бъдат придружени и със звукови ефекти.

Създателите на културния проект са кандидат-висшисти от Икономически университет – Варна. Те определят себе си като студенти с креативно мислене и множество иновационни идеи, които искат да реализират. Според тях Варна е град, в който идват много хора от цяла България, както и от чужбина. Много от тях не знаят, а и вероятно не са се интересували от историята на града ни.
„Нашата идея е да покажем на всички тези хора по по-различен начин историята на Варна, така че да обхване всички възрастови групи.”, споделят студентите.

Те добавят още, че друга основна цел е чрез организираното събитието град Варна да увеличи шансовете си за спечелване на титлата „Европейска столица на културата – 2019”.

Организаторите на проекта „Триизмерна Варна във времето” призовават всеки, който има снимки на стара или нова Варна и има желанието да ги предостави, да се свърже с тях на e-mail: 3dvarna@gmail.com.

Статията е от ovarna.bg

0 Flares 0 Flares ×